Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Μπαξεβάνης ντύνεται Άραβας και μας ξεναγεί στην αγορά και στις γεύσεις του Ντουμπάι.
Ακόμη ο σεφ Δόξης Μπεκρής, επικεφαλής των εστιατορίων του δεύτερου μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στον κόσμο μας παρουσιάζει δυο παραδοσιακές συνταγές:
-Ψάρι Σαμακαχάρα
-Αραβικό κεφτέ (κεμπάπ)
Ακόμη, πολλές γευστικές εκπλήξεις. Μια Ελληνίδα στο Ντουμπάι μας μαγειρεύει και μιλά για τη ζωή της.
Στην αγορά. Μπαχαρικά που νοστιμεύουν το φαγητό και χαρίζουν ευεξία. Ψάρια και λαχανικά. Γεύσεις και χρώματα. Το πιο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο. Το πιο ψηλό κτίριο. Που κάνουν σκι (!) στο Ντουμπάι. Και άλλα πολλά...
Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα μοναδικό ταξίδι!
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008
Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008
Λαχανοντολμάδες με μαύρο ρύζι και μανιτάρια
1 λάχανο
1 ποτήρι μανιτάρια
2 μέτρια κρεμμύδια
Πιπεριές πολύχρωμες
1 φινόκιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό κουταλάκι πάπρικα
Μισό κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι κάπαρη
Μοσχοκάρυδο
Λίγο κύμινο
Σαφράν
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
Δυόσμο
Άνιθος
Μισό μπολ μαιντανός
Μπούκοβο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λεμόνι
Μαύρο ρύζι
Αλάτι
1 ποτήρι μανιτάρια
2 μέτρια κρεμμύδια
Πιπεριές πολύχρωμες
1 φινόκιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό κουταλάκι πάπρικα
Μισό κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι κάπαρη
Μοσχοκάρυδο
Λίγο κύμινο
Σαφράν
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
Δυόσμο
Άνιθος
Μισό μπολ μαιντανός
Μπούκοβο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι λεμόνι
Μαύρο ρύζι
Αλάτι
Σουφλέ με αγκινάρες
αγκινάρες
καφκαλίθρες
κρεμμύδι φρέσκο
κρεμμύδι ξερό
άνιθο
ελαιόλαδο
κρασί
Κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
2 καρότα
κουκουνάρι
1 αυγό
Μανιτάρια
Φρυγανιά τριμμένη
μαργαρίνη
κορν φλάουρ
Κιμάς
Γάλα
Γαλοπούλα
Ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ
καφκαλίθρες
κρεμμύδι φρέσκο
κρεμμύδι ξερό
άνιθο
ελαιόλαδο
κρασί
Κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
2 καρότα
κουκουνάρι
1 αυγό
Μανιτάρια
Φρυγανιά τριμμένη
μαργαρίνη
κορν φλάουρ
Κιμάς
Γάλα
Γαλοπούλα
Ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ
Μανιτάρια γεμιστά απο την Νόρα Κατσέλη
μανιτάρια
τυρί τριμμένο κίτρινο
κρεμμύδι
μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
γάλα
κορν φλάουρ
λίγο τυρί
μοσχοκάρυδο
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
τυρί τριμμένο κίτρινο
κρεμμύδι
μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
γάλα
κορν φλάουρ
λίγο τυρί
μοσχοκάρυδο
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ
4 καλαμάρια 400-500 γρ. το καθένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. χαλούμι
αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Βελόνα και κλωστή
4 καλαμάρια 400-500 γρ. το καθένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. χαλούμι
αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Βελόνα και κλωστή
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ
φιλέτο μοσχάρι
λίγο βούτυρο
λίγο αλεύρι
φρέσκια ρίγανη
φρέσκο δεντρολίβανο
κόκκινο κρασί ξηρό
αλάτι
πιπέρι
φιλέτο μοσχάρι
λίγο βούτυρο
λίγο αλεύρι
φρέσκια ρίγανη
φρέσκο δεντρολίβανο
κόκκινο κρασί ξηρό
αλάτι
πιπέρι
ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
ΥΛΙΚΑ
γαρίδες
κυδώνια
μύδια
ρύζι αρμπόριο
ζωμός θαλασσινών
λίγο κρέμα γάλακτος
λίγο παρμεζάνα
σαφράν
λίγο βούτυρο
λίγο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
γαρίδες
κυδώνια
μύδια
ρύζι αρμπόριο
ζωμός θαλασσινών
λίγο κρέμα γάλακτος
λίγο παρμεζάνα
σαφράν
λίγο βούτυρο
λίγο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)