Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

ΜΠΟΡΩ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΟ

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο κοτόζουμο
600 g κολοκύθα
μισό λίτρο γάλα
1 πρέζα κάρδαμο
2-3 πατάτες
5-6 καρότα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΞΥΝΟΜΗΛΑ

ΥΛΙΚΑ

4 Μπούτια πάπιας
200 g καρότο
200 g κρεμμύδι
1 ξύλο κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 λίτρο μαυροδάφνη
3 φύλλα δάφνης
ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
2 μήλα πράσινα
10 κάστανα ανά μερίδα
2 μπούτια ζάχαρη

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ



½ κιλό φύλλο κρούστας
250 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κουταλάκι του λύκου μπέικε πάουντερ
λίγη βανίλια
½ του νερού ξύσμα πορτοκαλιού
4-5αυγα
λίγο βιτάμ για βουτήρωμα των φύλλων και το άλειμμα του ταψιού

ΚΟΚΟΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κόκορα 2,500γρ εως 3 κιλά
150γρ μπέικον
1,200γρ πατάτες
½ ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο
2/3 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
6-8 κομμάτια ντομάτα λιαστή
5-6 κομμάτια μανιτάρια
4-5 σκελίδες σκόρδο
100γρ κεφαλοτύρι η χαλούμι
½ ποτήρι του νερού κονιάκ
2 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκαλί
χυμό από λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
λίγο θυμάρι

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ για έξι μερίδες

· Ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2-5% σε λιπαρά
· Ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο
· Το χυμό μισού μικρού λεμονιού ή μισού lime
· 12 μεγάλα τριμμένα μπισκότα τύπου digestive