Τα κουλουράκια θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Μεταφέρονται εύκολα, διατηρούνται υπό κάθε συνθήκες, έχουν μεγάλη διάρκεια διατήρησης της ποιότητας και γεύσης. Δοκιμάστε μια εξαιρετική συνταγή που πέρα απ’ όλα τα προηγούμενα καλά συμβαίνει να έχουν και ένα άριστο θρεπτικό αποτέλεσμα που περιλαμβάνει κυρίως βιταμίνες Β, Α, Ε, Ω3&Ω6 Λιπαρά οξέα, πολύτιμα μέταλλα και άφθονη φυτικές ίνες. Τι άλλο μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα απλό σνακ;
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι (μισό λευκό και μισό ολικής άλεσης)
1 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς
1,5 φλιτζάνια ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καβουρδισμένο σουσάμι
1,5 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι ημίγλυκο κρασί σαμιώτικο ή χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ χτυπώ το λάδι με την ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνω το κρασί ή τον χυμό. Αφού έχω ανακατέψει το αλεύρι με το baking το προσθέτω και αυτό στο αρχικό μίγμα. Ανακατεύω το τελικό μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και όταν είναι έτοιμο πλάθω μικρά κουλουράκια και τα ψήνω για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Με τις παραπάνω ποσότητες γίνονται γύρω στα 70 κουλουράκια
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
1 χταπόδι 2 κιλά
Πατάτες
2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Κόκκινο κρασί
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
Πελτέ ντομάτας
Ξύδι
Πατάτες
2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Κόκκινο κρασί
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
Πελτέ ντομάτας
Ξύδι
Παστίτσιο
¾ kg κιμά
½ kg μακαρόνια
2 κουταλιές βούτυρο
8 κουταλιές αλεύρι
1 μπουκάλι γάλα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο κανέλα
λίγο μπαχάρι
1 κρεμμύδι
¼ τυρίπελτές ντομάτας
½ kg μακαρόνια
2 κουταλιές βούτυρο
8 κουταλιές αλεύρι
1 μπουκάλι γάλα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο κανέλα
λίγο μπαχάρι
1 κρεμμύδι
¼ τυρίπελτές ντομάτας
ΚΟΚΟΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κόκορα 2,500γρ εως 3 κιλά
150γρ μπέικον
1,200γρ πατάτες
½ ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο
2/3 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
6-8 κομμάτια ντομάτα λιαστή
5-6 κομμάτια μανιτάρια
4-5 σκελίδες σκόρδο
100γρ κεφαλοτύρι η χαλούμι
½ ποτήρι του νερού κονιάκ
2 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκαλί
χυμό από λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
λίγο θυμάρι
1 κόκορα 2,500γρ εως 3 κιλά
150γρ μπέικον
1,200γρ πατάτες
½ ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο
2/3 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
6-8 κομμάτια ντομάτα λιαστή
5-6 κομμάτια μανιτάρια
4-5 σκελίδες σκόρδο
100γρ κεφαλοτύρι η χαλούμι
½ ποτήρι του νερού κονιάκ
2 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκαλί
χυμό από λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
λίγο θυμάρι
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΟ
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο κοτόζουμο
600 g κολοκύθα
μισό λίτρο γάλα
1 πρέζα κάρδαμο
2-3 πατάτες
5-6 καρότα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 λίτρο κοτόζουμο
600 g κολοκύθα
μισό λίτρο γάλα
1 πρέζα κάρδαμο
2-3 πατάτες
5-6 καρότα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΞΥΝΟΜΗΛΑ
ΥΛΙΚΑ
4 Μπούτια πάπιας
200 g καρότο
200 g κρεμμύδι
1 ξύλο κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 λίτρο μαυροδάφνη
3 φύλλα δάφνης
ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
2 μήλα πράσινα
10 κάστανα ανά μερίδα
2 μπούτια ζάχαρη
4 Μπούτια πάπιας
200 g καρότο
200 g κρεμμύδι
1 ξύλο κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 λίτρο μαυροδάφνη
3 φύλλα δάφνης
ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
2 μήλα πράσινα
10 κάστανα ανά μερίδα
2 μπούτια ζάχαρη
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας
250 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια
½ του νερού ξύσμα πορτοκαλιού
4-5 αυγα
λίγο βιτάμ για βουτήρωμα των φύλλων και το άλειμμα του ταψιού
½ κιλό φύλλο κρούστας
250 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια
½ του νερού ξύσμα πορτοκαλιού
4-5 αυγα
λίγο βιτάμ για βουτήρωμα των φύλλων και το άλειμμα του ταψιού
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)