75 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά
675 γρ.. ώριμες ντομάτες,
1 μεγάλη πρέζα ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
450 γρ. μεγάλες γαρίδες
2 κουτ. της σούπας μαϊντανός
75 γρ. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008
ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 λαγός (1.400 γρ.)
8 κρεμμύδια
2 καρότα
1 κλωναράκι σέλινο
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
μισό κιλό ντοματάκια με βασιλικό
1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
θυμάρι
μισό κιλό κρασί
1 ποτήρι ξύδι
2 κιλά κρεμμυδάκια
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκοι πιπεριού
8 κρεμμύδια
2 καρότα
1 κλωναράκι σέλινο
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
μισό κιλό ντοματάκια με βασιλικό
1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
θυμάρι
μισό κιλό κρασί
1 ποτήρι ξύδι
2 κιλά κρεμμυδάκια
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκοι πιπεριού
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα σε κομματάκια
250 γρ. Ρύζι
σεμπουλέ μαϊντανού ψιλοκομμένο
1 κιλό μύδια
1 κιλό καλαμάρι
1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα σε κομματάκια
250 γρ. Ρύζι
σεμπουλέ μαϊντανού ψιλοκομμένο
1 κιλό μύδια
1 κιλό καλαμάρι
1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΤΟΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μακαρόνια
130 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. χυμός ντομάτας
140 γρ. τόνος στραγγισμένος
80 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια
130 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. χυμός ντομάτας
140 γρ. τόνος στραγγισμένος
80 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ούζο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ
ΥΛΙΚΑ
16 γαρίδες μεγάλου μεγέθους
230 γρ. φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες ζεματισμένο
180 γρ. τομάτα ξεφλουδισμένη και ψημένη στον φούρνο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ζωμό καραβίδας
100 ml ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας πουρέ σκόρδου
½ κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
16 γαρίδες μεγάλου μεγέθους
230 γρ. φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες ζεματισμένο
180 γρ. τομάτα ξεφλουδισμένη και ψημένη στον φούρνο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ζωμό καραβίδας
100 ml ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας πουρέ σκόρδου
½ κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
550 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο
180 γρ. κρεμμύδι ξερό
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας τομάτα κονκασέ
Λίγη βρούβα για γαρνίρισμα
550 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο
180 γρ. κρεμμύδι ξερό
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας τομάτα κονκασέ
Λίγη βρούβα για γαρνίρισμα
Σουφλέ
½ πακέτο μακαρόνια κοχύλια
200γρ τυρί ρεγκάτο
200γρ τυρί edam
200γρ τυρί gouda
200γρ κεφαλοτύρι
250 γρ γαλοπούλα βραστή
350γρ μανιτάρια
500γρ κρέμα γάλακτος
200γρ γάλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 φύλλα βασιλικό
Αλάτι
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)