Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Τα κουλουράκια θα μπορούσαν να είναι το καλύτερο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Μεταφέρονται εύκολα, διατηρούνται υπό κάθε συνθήκες, έχουν μεγάλη διάρκεια διατήρησης της ποιότητας και γεύσης. Δοκιμάστε μια εξαιρετική συνταγή που πέρα απ’ όλα τα προηγούμενα καλά συμβαίνει να έχουν και ένα άριστο θρεπτικό αποτέλεσμα που περιλαμβάνει κυρίως βιταμίνες Β, Α, Ε, Ω3&Ω6 Λιπαρά οξέα, πολύτιμα μέταλλα και άφθονη φυτικές ίνες. Τι άλλο μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα απλό σνακ;

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλεύρι (μισό λευκό και μισό ολικής άλεσης)
1 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς
1,5 φλιτζάνια ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καβουρδισμένο σουσάμι
1,5 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι ημίγλυκο κρασί σαμιώτικο ή χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ χτυπώ το λάδι με την ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνω το κρασί ή τον χυμό. Αφού έχω ανακατέψει το αλεύρι με το baking το προσθέτω και αυτό στο αρχικό μίγμα. Ανακατεύω το τελικό μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και όταν είναι έτοιμο πλάθω μικρά κουλουράκια και τα ψήνω για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Με τις παραπάνω ποσότητες γίνονται γύρω στα 70 κουλουράκια

Δεν υπάρχουν σχόλια: